söndag 29 april 2012

[En bytta vår...]




Bästa månaden och bästa tiden ligger framför... Maj är en ljuvlig tid. Och är ska njutas av ledighet, roliga projekt, lite trädgårdsfix, inflyttning i nytt rum här hemma men framförallt mest va, njuta och leva, här och nu!




En bytta i zink fylld av vår gör mig bara lycklig, det är vackert. Med våren kommer många vackra blommor och träd. Jag tar gärna in en del av dem för att få lika mycket vår inne som ute. Vackrast är den fina vårbild som målas ute nu, den gröna sprudlande!! Det blir den finaste tavlan i fönstren... Gräset är grönt och himlen är blå och fåglarna kvittrar, Glad 1 maj kära läsare, >>välkommen vår...






torsdag 26 april 2012

[Trädgårdsplaner]



Dags för trädgården att ta form... Jag skulle vilja knäppa med fingret så var allt grönt, högt och ståtligt. Men som mycket annat behöver även det tid. Förra våren satte jag ett par plantor med elefantgräs. När de väl tog fart fram i juni växte de sig högt mot skyn. Gräs är något av det vackraste, skulle gärna utöka den samlingen.




De ger fin volym men samtidigt härlig luftighet, fin rörelse när vinden får ta tag. Snart, snart har de nya vårskotten fått fart...




Trädgårdsplaner är fantastiskt roligt, även det! Om, som i mitt fall, det är så att man vill mycket så kan man enkelt dela in trädgårdsuppbyggnad i etapper. Skapa sig en ungefärlig plan av helhetslösning, sedan är det bara se vart man börjar och ta det steg för steg, år för år. Till denna sommar vill jag sätta klätterhortensia som får växa sig upp mot pergolan i syd. En fin grön inklädnad som får hållas lagom spridd med vacker vit blom. Några träd ska även grävas ner i backen.



onsdag 25 april 2012

[Matta av sten]



Mattor är konstverk... Lika viktiga och lika fina som ett vackert konstverk, om man lyckas träffa rätt... En del av inredningen som fyller både funktion och det estetiska. Jag är svag för mattor även om jag inte äger så många... I ett hem med öppna ytor kan man skapa karaktär och "rum i rummet" med hjälp av en matta. 




Denna tovade ullmattan är en favorit, en klar favorit. Väldigt enkel i sitt språk, inga stordådiga mönster eller tryck, men ändå så full av liv... Det bär samma känsla som en vacker stenstrand eller den ljuvliga får-hagen på Gotland... Gillar när inredningsdetaljer påminner om en plats, känsla eller upplevelse just i formspråket och dess utseende. 






måndag 23 april 2012

[Flätat]



Tider kommer och tider går.... Även just det man är sugen på att ha sin omgivning... Det kontrast-starka och svart vita hade nu gjort sitt... Hand i hand med att vinter och tidig vår nu passerat vill jag omges av det ljusa, lätta och mer "snälla"... Kuddsamlingen i svartvitt fick hamna i tv-soffan och in får lite nytt flytta. Ett nytt inköp som gjorde här om veckan var denna flätade kudde som jag inte kunde låta bli...




Med hjälp av en liten kudde kan inspirationen braka loss och man är i varje lite hörn och grejar... Det är inte alltid så mycket som behövs. Jag älskar mötet mellan olika strukturer, mönster, material och former... Här är ett fint!

>>Fin vecka önskar jag er!



torsdag 19 april 2012

[Lavendel, den goda känslan...]



>>Friday time... Grönt, doftande på skåpet, i form av lavendel. Det är små saker som ger den goda känslan i magen... Ett grönt träd eller något annat blommande ger just det. Idag ska lite krukor och lådor som gapar fyllas med lite frisk vår. 










En av favoriterna från 27 Design work, går att beställa här. Se bland annat "Folow your heart" och många andra fina motiv och texter....







>>En fin helg önskar jag er alla fina läsare...


onsdag 18 april 2012

[Vinden...]



En plats för kreativitet, skapande, utrymme, drömmar och tid... Jag är världens lyckligaste för jag har fått den platsen, att vara på och tillbringa lite tid i då och då. Här på denna vinden ska jag ägna mig åt just drömmar, kreativitet, skapande och ge tid och utrymme för detta.






I skön tystnad, härligt ljus, lugn och ro och i gott sällskap gör detta rummet mig lycklig. Viktigt att få detta andrummet och utrymmet till just det hjärtat brinner för. 




Jag kan inte låta bli att visa er ytterligare lite prov på en ny ljusstake... Visst blir den fin! Jag älskar den redan....
Snart kommer det finnas möjlighet att beställa.




Några ord som sa något till mig just här just idag... 

"Du utrannsakar mig och känner mig Om jag sitter eller står, vet du det. Du förstår mina tankar fjärran ifrån. Om jag går eller ligger utforskar du det, med alla mina vägar är du förtrogen. Innan ett ord är på min tunga, vet du allt om det. Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand".

Varje dröm finns där med en mening och ingen är ensam om att klara av allt själv...






måndag 16 april 2012

[På kroken...]



Lite krokar under kökshyllan som gör det enkelt att komma åt kaffekoppen... Perfekt i morgon dimman att göra det enkelt för sig! En kär och omtyckt mugg från Stelton. Den håller samma fina form som kaffetermosen, de kilar tätt och det gillar jag.






Ny vecka, vi tar oss ännu längre in i april månad, snart har vi härliga Maj här. Märkligt vad det går! En hel helg av fix och don i trädgården ligger bakom. Har längtat så efter den där varma, soliga vårhelgen...och nu äntligen! Trädgården är ett rum jag trivs i. 




Önskar er en bra dag, >>just idag...



torsdag 12 april 2012

[Våren vaknar....]



Idag kom hoppet om våren igen. Morgondagg, fågelkvitter, solstrålarna som trängde genom den lätta morgondimman. Ljuvlig förmiddag i handelsträdgården, där det var enkelt att andas in vår, den lyckliga våren.






Ett annat enkelt sett att få hopp om vår är att plocka in grenar och ris av alla dess slag.... Som sakta spricker ut i vårblom och grönska. Små skira knoppar som försiktigt vaknar till liv, magiskt. 

>>Våren är magisk






tisdag 10 april 2012

[På påskbordet]





I all sin enkelhet fick de små påsklökarna pryda bordet... Ganska små i sig själva men med en mängd av dem blev det effektfullt. Vackert att skölja lökarna och låta dem stå i vatten. Rotverket är ju så fint och dekorativt i sig.






Jag smygvisar det senast skapade alstret, en kryss ljusstake som ni snart kommer se mer utav... Håll utkik så dyker den snart upp för att kunna beställas.







En påskhelg fylld av familj och vänner och huset fyllt flera gånger om gör att det ekar i eftermiddag när vi myser runt alldeles själva. Tacksam för härliga dagar med fina människor i ens närhet. Hoppas ni haft en fin påskhelg på alla sätt och vis.





fredag 6 april 2012

[Glad Påsk]





Långfredag. En lång dag. En stilla dag....En speciell dag.
Påsken, den tid vi firar det stora som hände. En människa som dog och återuppstod. För varje människa, i stor kärlek. För mig helt ofattbart.






Påsken, en tid fylld av glädje, tacksamhet, hopp & tro.






Önskar er en påskhelg fylld av det bästa. Glad Påsk!